Canapele

Canapeaua extensibilă – o piesă de mobilier cu normă întreagă

Canapelele extensibile sunt o variantă convenabilă și funcțională pentru găzduirea peste noapte a musafirilor atunci când nu ai o cameră liberă la dispoziție destinată acestora. Dacă pe lista ta de cumpărături figurează și o canapea extensibilă, ia-ți 2 minute să parcurgi ghidul nostru despre alegerea canapelei potrivite nevoilor tale.

Design

Canapele vin într-o varietate de stiluri, de la fotolii minimaliste până la canapele modulare mari, și tot ce se află între aceste dimensiuni.

 • Canapeaua Futon – termenul vine din japoneză, și definește salteaua tradițională japoneză care se derulează pe podea pentru a dormi. Acest tip de canapea este cea mai simplistă versiune de canapea extensibilă pe care o poți găsi.
 • Fotoliu extensibil – dacă spațiul este redus și de obicei nu ai mulți vizitatori, un asemenea fotoliu (sau chiar două) poate reprezenta opțiunea ideală, oferind multiple variante. Ține cont totodată că un fotoliu extensibil este de obicei mai lat decât unul standard.
 • Canapeaua extensibilă – tradiționala piesă de mobilier extensibil, bifează două calități – o confortabilă sofa și un pat matrimonial de ocazie. Asemeni fotoliilor, aceste canapele se pot găsi într-o varietate de stiluri și mărimi, uniforme sau structurate. Cea mai comună alegere o reprezintă cea de 3 locuri, ce poate găzdui o saltea tip queen-size.

Material

Atunci când cumperi o canapea, sunt multe lucruri de luat în considerare. Alături de aspect, culoare, preț, calitatea și durabilitatea saltelei care o conține este esențială. În funcție de stilul ales, opțiunile sunt următoarele:

 • Umplutură de bumbac sau poliester. Bumbacul și compoziția sintetică a saltelelor (uneori chiar combinația dintre cele două) vine de obicei într-o varietate de tipuri de grosime, pentru confort optim.
 • Spumă. Saltele din spumă sunt astăzi mai populare ca niciodată. Dacă alegi această variantă, calitatea este cheia. Saltelele canapelelor standard au doar 7 până la 12 cm, iar densitatea mică a acesteia va face simțită prezența fiecărui component scheletal al cadrului patului. Optând pentru o calitate superioară precum saltelele a căror compoziție combină stratul de spumă cu memorie și spumă cu gel, asigură un suport excelent pentru corp, și astfel musafirii tăi se vor bucura de un somn odihnitor.
 • Cu arcuri. În timp ce saltelele tradiționale cu arcuri le-au oferit acestora o reputație negativărecent s-au prezentat într-o formă reinventată, producătorii adăugându-i mai multe arcuri și o umplutură mai groasă pentru un confort îmbunătățit.

Funcționalitate

Înainte de achiziționarea unei canapele extensibile, încearcă să o desfaci în showroom, iar dacă produsul nu este disponibil în magazin, citește review-urile lăsate de persoanele care au testat deja produsul acasă.

Există 3 tipuri standard pentru mecanismul de deschidere:

 • Click – Clack. Cea mai simplă metodă de a transforma canapeaua în pat. Pur și simplu, împingi cadrul canapelei spre axul vertical până face click, apoi o lași ușor jos – singura mișcare necesară orizontalizării.
 • Prin extragere. Majoritatea canapelelor extensibilie și a fotoliilor sunt concepute pentru a fi rabatate cu ușurință folosind o singură mână. Cu ajutorul unui mâner textil ori a unei manete, canapeaua desfășoară salteaua în treimi.
 • Electrică. Dacă ai probleme cu spatele sau mobilitatea îți este afectată, poți avea în vedere acest tip modern de canapea. Mecanismul performant permite rabatarea canapelei prin simpla atingere a unui buton.

Îngrijire și mentenanță

Canapelele extensibile sunt ușor de întreținut și vor avea parte de o viață lungă, printr-o întreținere regulată, ce va include:

 • Curățarea tapițeriei: aspirarea regulată a fiecărei suprafețe pentru îndepărtarea prafului și utilizarea unui produs special pentru îndepărtarea eventualelor pete, vor menține calitatea țesăturii și culoarea vibrantă pentru mult timp.
 • Rotirea saltelei: dacă folosești frecvent canapeaua în postura de pat, întoarce salteaua la fiecare 6 luni, pentru prevenirea deteriorării premature și păstrarea unei ținute uniforme.

Când vine vorba de alegerea unei canapele extensibile, ne gândim atât la funcționalitate cât și la design. De asemnea, este la fel de important de apreciat mărimea și stilul potrivit spațiul vizat, deopotrivă cu comoditatea și caracterul ergonomic al acesteia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *