Bucătării

5 principii pentru amenajarea unei bucătării rustice

Se spune despre bucătării că sunt inima unei case, iar bucătăriile rustice reprezintă o alegere de top pentru cei care iubesc confortul și se gândesc cu nostalgie la cinele savuroase din casa bunicii. Lemnul ce păstrează amintirea copilăriei, decorul ușor încărcat, aglomerația din jurul mesei, aromele ademenitoare urmate de degustări nerabdătoare.

Ce trebuie să avem în vedere pentru a rescrie amintirile într-o decor asemănător?

Culoare caldă, atmosferă solară

Una din trăsăturile definitorii ale bucătăriilor de inspirație rustică este atmosfera caldă și primitoare, pe care o degajă. Pentru persoanele care preferă culorile neutre, albul este una din opțiunile cele mai apreciate pentru culoarea dominantă, însă tonuri calde ca bej, galben, cărămiziu, pun la fel de mult în valoare spațiul.

Adițional, culori puternice pot fi incorporate, la o scară redusă. Folosește albastru, portocaliu, verde sau roșu în piese decorative, pentru a acorda bucătăriei mai multă personalitate.

Proiectează-ți propria insulă

Se spune că bucătăria este inima unei case, și nici un stil nu reflectă mai bine această realitate ca o bucătărie rustică. Celor care doresc să creeze o ambianță îmbietoare pentru o seară petrecută cu prietenii și familia, trebuie să ia în considerare achiziția unei insule.

Bucătăria insulară îmbină eficiența și farmecul într-un design modern și multifuncțional, indiferent de stilul ales.
Cunoscând sau imaginând dinamica familiei, obiceiurile culinare, timpul petrecut zilnic în bucătărie cât și activitățile desfășurate aici, insula poate suplimenta spațiul de lucru, sau poate servi drept cadru pentru servirea mesei.

Înainte de a decide forma finală a acesteia, ia în considerare dacă ai nevoie de spațiu extra pentru depozitare, și detalii precum încadrarea unei chiuvete ori a unui tocător.

Vizibil, dar organizat

Într-un spațiu de inspirație country, ustensilele folosite sunt adesea încorporate în design, ca accesorii. Spre deosebire de stilul minimalist, unde totul este ascuns în spatele ușilor închise, în această categorie de stil, lucrurile sunt afișate cu încredere la vedere.

Rafturile deschise sunt unul dintre modurile de a atinge acest look. Dacă te îngrozește ideea de a șterge constant praful de pe veselă, vitrinele oferă un impact vizual similar, adăugând grijuliu un strat de protecție.
Tigăile și cratițe atârnate deasupra aragazului sau a bucătăriei insulare reprezintă de asemenea, o idee fantastică de organizare în stil.

Amintiri din “epoca de piatră”

Natura ne oferă multe resurse, și nu se oprește la lemn. Piatra poate reprezenta un accent excelent adăugat în bucătăria ta rustică.

Ce poate emite mai multă căldură și strălucire ca un șemineu? Amplasează unul, integrează plita aragazului într-un așezământ de piatră, sau îmbracă un perete întreg cu piatră de râu.

Dacă o podea din lemn masiv ți se pare o alegere costisitoare și dificil de întreținut, poți lua în calcul o podea din lespezi de piatră. De asemenea, elementele de piatră pot fi integrate într-un blat de granit sau cuarț, în esență, orice mineral natural constituie o alegere perfectă pentru o bucătărie de inspirație rustică.

Îmbrățișează eclecticul

Unul dintre detaliile care decid caracterul rustic al unui design, este abordarea unui decor flexibil. Simte-te liber să colecționezi diferite piese cu valoare sentimentală pentru a crea un design eclectic.

Poți avea în vedere și obiecte care întruchipează animale de la fermă, pentru o atmosferă câmpenească. Optează pentru textile cu imprimeu cadrilat, când achiziționezi prosoape de bucătărie, traverse sau fețe de masă.

În final, îndrăznește să fii original, păstrândaceste idei ca inspirație în crearea unei bucătării – laborator de amintiri petrecute alături de cei dragi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *